Ændringer i køkken

Hvis du laver ændringer i dit køkken anbefaler vi at du undersøger hvilke sikkerhedsregler der gælder.


Hjemmeside til informationer om hvad du må og ikke må renovere i dit køkken:
https://www.bolius.dk/nyt-koekken-8-ting-du-ikke-maa-lave-selv-20936



Ændring af elinstallationer

Ved ændringer i elinstallationer i køkkenet, se Elinstallationer



Emhætter:

Hvis man vil udskifte emhætten i sin lejlighed er der flere ting at være opmærksom på, da alle lejligheder er tilkoblet til det centrale udsugningssystem:

Den monterede emhætte skal være godkendt til centralt udsugningssystem (se mere i §25 i Husorden).

Vær opmærksom! Hvis man opsætter en ny emhætte der passer til central udsugningssystemet, skal man være opmærksom på at den oprindelige udsugning til emhætter sidder for lavt i de fleste lejligheder (minimumsafstanden mellem komfur og emhætte skal være 60 cm). Da sikkerhedsafstanden mellem komfur og emhætte varierer og afhænger af model, anbefales det, at man læser om sikkerhedsafstanden for den individuelle emhætte inden den opsættes.

Se informationer på producentens hjemmeside:

Hvis man ikke ønsker at benytte central udsugningssystemet, men istedet vælger at opsætte en recirkulerings emhætte med kulfilter, skal man være opmærksom på at den del af udsugningen der er fast monteret i lejlighederne skal aflukkes på korrekt vis, således at det ikke udgør en sikkerhedsrisiko, og samtidig ikke ødelægger suget for andre beboere.


Afmontering eller udskiftning af radiator

Ved afmontering eller udskiftning af radiator SKAL der bruges en autoriseret vvs-instalatør. Hvis der efterfølgende opstår fejl, mangler eller skader er det lejlighedens ejers ansvar at udbedre skaden.


Bestyrrelsen anbefaler ejerforeneningens vvs-instalatør, find informationer under Håndværkere og rabat


NB. Vær opmærksom på at hvis en radiator afmonteres eller udskiftes, skal bestyrrelsen kontaktes inden dette gøres. Herefter skal Brunata kontaktes igennem administrator vedrørende måler.


For yderligere informationer, klik her: Lukning af vand

Sikkerhedsafstanden mellem kogeplade og den originale udsugning er for lille. Derfor er den nye emhætte placeret højere end udsugningen.

Sikkerhedsafstanden mellem kogeplade og den originale udsugning er for lille. Derfor er den nye emhætte placeret højere end udsugningen.